Termeni si conditii

I. Despre Noi
www.ecoflowromania.ro este un serviciu de comert cu amanuntul prin intermediul unui magazin on-line, oferit de S.C. Absolut Explorer SRL cu sediul in Bulevardul 21 Decembrie 1989, nr. 74, 400104, Cluj Napoca, Cluj, inmatriculata la Registrul comertului sub nr.J12/285/2012 avand cod unic de inregistrare RO 29697896, denumita in cele ce urmeaza Societatea.

Ne puteti contacta prin urmatoarele mijloace:
– prin posta la adresa de corespondenta: Bulevardul 21 Decembrie 1989, nr. 74, 400104, Cluj Napoca, Cluj
– prin e-mail la urmatoarele adrese:
shop@ecoflowromania.ro – pentru cereri de informatii sau comenzi.
 – pentru initiere colaborari si parteneriate.
– prin telefon la numerele: 0742058774

II. Proprietatea Intelectuala
Continutul si designul www.ecoflowromania.ro, precum si orice alt material avand legatura cu acesta trimis dvs. prin email sau furnizat dvs. prin orice alta modalitate (exemplu: articole, design, descriere produse si orice alte materiale), apartin SC Absolut Explorer SRL si/sau colaboratorilor sai – acolo unde acest lucru este specificat in mod expres – (drept de autor) si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala. Nu puteti utiliza, reproduce sau permite nimanui sa utilizeze sau sa reproduca materialele www.ecoflowromania.ro fara a detine o permisiune scrisa, prealabila din partea reprezentatilor legali. Nu puteti folosi cadre (frames in sensul limbajului HTML) sau tehnici de incadrare (framing techniques in sensul limbajului HTML) pentru marci, logo-uri, sau alte informatii protejate de legea copyrightului (inclusiv imagini, texte, interfete, 
formulare) ale www.ecoflowromania.ro fara a detine o permisiune scrisa, prealabila, din partea Societatii. Este permisa crearea limitata, revocabila si neexclusiva a hiperlinkurilor catre pagina de index a www.ecoflowromania.ro, atata timp cat aceasta actiune nu prezinta serviciul www.ecoflowromania.ro intr-o lumina falsa, inselatoare, derogatorie sau ofensiva. Nu puteti folosi logo-ul firmei sau alte proprietati grafice, sau marci ca parte a hyperlinkurilor fara a detine o 
permisiune scrisa, prealabila, din partea Societatii.


III. Inregistrare ca utilizator
Site-ul www.ecoflowromania.ro poate fi accesat in mod gratuit, iar simpla navigare in paginile acestuia nu este conditionata de inregistrarea ca utilizator (crearea unui cont de utilizator pe Site).
Pentru a beneficia insa de anumite servicii oferite de Site, precum achizitionarea produselor oferite de acesta, primirea newsletterului www.ecoflowromania.ro sau verificarea situatiei unor comenzi proprii, va trebui sa va inregistrati ca utilizator (sa va creati un cont de utilizator pe Site).
Inregistrarea ca utilizator presupune acceptarea prealabila de catre dvs. a Termenilor si Conditiilor de utilizare a www.ecoflowromania.ro si a Politicii de Confidentialitate a acestuia.
Aceste reglementari constituie baza contractuala a raporturilor dintre utilizatori si Societate.
Intrucat prevederile Termenilor si Conditiilor de utilizare si ai Politicii de Confidentialitate pot fi modificate, va rugam sa le verificati periodic. In conditiile in care nu veti mai fi de acord cu prevederile acestora, va rugam sa nu mai accesati/folositi serviciile www.ecoflowromania.ro.
Daca folositi acest Site, sunteti responsabili cu privire la pastrarea confidentialitatii datelor de acces in contul dvs. de utilizator, creat pe Site si sunteti de acord sa va asumati responsabilitatea pentru toate activitatile efectuate din contul dvs. de utilizator, creat pe Site.
www.ecoflowromania.ro poate vinde produse pentru copii sub 14 (paisprezece) ani, dar le vinde adultilor, care sunt autorizati sa efectueze plati online cu cardul sau prin orice alta metoda de plata acceptata de www.ecoflowromania.ro
Daca aveti mai putin de 14 (paisprezece) ani, puteti achizitiona produsele www.ecoflowromania.ro,  numai cu ajutorul unui parinte sau tutore. www.ecoflowromania.ro  isi rezerva dreptul de a inchide conturi de utilizatori, de a modifica sau elimina texte, imagini, hyperlinkuri, sau de a refuza vanzarea de produse, la propria sa discretie.


IV. Datele Personale
Prin inregistrarea ca utilizator al www.ecoflowromania.ro va vom solicita o serie de date personale, precum numele si prenumele, adresa de email, data nasterii dar si alte informatii cu caracter personal, care sa permita identificarea dvs. ca utilizator al serviciului www.ecoflowromania.ro. 
De asemenea, pentru a va abona la newsletterul sau alertele www.ecoflowromania.ro va trebui sa ne comunicati o adresa de e-mail valida precum si alte date legate de dvs. Va rugam sa accesati pagina in care va este prezentata Politica de Confidentialitate pentru a va informa cu privire la 
informatiile colectate de www.ecoflowromania.ro, cu privire la modul in care sunt folosite acestea, precum si la drepturile cu privire la protejarea intimitatii dvs.

 V. Procedura de cumparare
Pentru a cumpara si intra in posesia produselor oferite spre vanzare pe www.ecoflowromania.ro este necesara parcurgerea urmatoarelor etape:
– identificarea si alegerea produselor
– inregistrarea dvs. ca utilizator al www.ecoflowromania.ro (fie on-line fie telefonic)
– efectuarea platii produselor.
Plata se efectueaza prin transfer bancar/ordin de plata, in conditiile reglementate la Capitolul VI, iar costul final va contine pretul produsului comandat cu TVA inclus si daca este cazul, pretul timbrului verde, in conformitate cu dispozitiile HG 448/2005.
– livrarea produselor comandate si achitate va fi insotita, daca este cazul, de certificatul de garantie, de certificatul cu privire la service-ul post-vanzare asigurat de catre producator/importator/distribuitor si/sau alte certificate daca este cazul. Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe www.ecoflowromania.ro, sunteti de acord cu forma de comunicare (telefonica sau prin e-mail) prin care Site-ul isi deruleaza operatiunile.


VI.1. Preturile
Cu exceptia cazurilor in care este prevazut altfel, preturile produselor afisate pe  www.ecoflowromania.ro reprezinta preturile finale de cumparare si includ TVA (taxa pe valoare adaugata de 19%, valabila in Romania). Preturile finale de cumparare pot fi preturi sugerate de catre producatori sau furnizori, sau pot fi estimate in functie de preturile standard practicabile la nivelul industriei produsului comercializat. Preturile finale de cumparare pot sa nu reprezinte cele mai competitive preturi de pe un anumit segment de produse sau pentru o anumita perioada. Preturile finale de cumparare se pot modifica fara o notificare prealabila, si nu reprezinta obligatie contractuala pentru SC Absolut Explorer SRL. Inainte de trimiterea unei comenzi, aveti posibilitatea sa va asigurati ca pretul de pe site este cel corect apeland numarul de telefon 0742058774.


VI.2. Metode de plata
Pentru efectuarea platii produselor comandate, puteti alege dintre urmatoarele metode de plata:
a) transfer bancar/ordin de plata intr-unul din conturile:
RO53 UGBI 0000 7720 0389 2RON  , GARANTI BANK Cluj Napoca
b) prin ramburs: fie la curier, fie la Posta Romana 
c) numerar (direct in magazinul din Cluj Napoca)

d)plata prin card

VI.3. Metode de livrare
Puteti opta pentru una din urmatoarele metode de livrare:
a) Prin curierat rapid: acest serviciu este de tipul de la usa la usa, aducand coletul la adresa indicata de client, cu un  termen de livrare de maxim 48 ore, cu exceptia cazurilor de forta majora (intemperii, razboaie, accidente, etc.)

b) Ridicare personala de la sediul Absolut Explorer SRL – Bulevardul 21 Decembrie 1989, nr. 74, 400104, Cluj Napoca, Cluj
Taxele de transport se pot vizualiza in articolul Informatii transport

Pentru comenzile ce depasesc valoare de 300 lei cu TVA inclus, transportul este oferit gratuit de catre SC Absolut Explorer SRL, printr-o metoda la alegerea SC Absolut Explorer SRL


VI.4. Cum cumpar si platesc produse de pe site-ul www.ecoflowromania.ro?
Puteti cumpara produse prin www.ecoflowromania.ro urmand pasii:
– Selectati produsul pe care doriti sa-l achizitionati, alegeti culoare, marimea sau alte optiuni disponibile si apasati pe linkul “Adauga in cos”.
– Se va afisa produsul selectat, si totatul comenzii. Aveti urmatoarele posibilitati:
    a) modificarea cantitatii produsului selectat: adaugati cantitatea dorita in chenarul de sub “cantitate” apoi accesati butonul “modifica”
    b) golirea cosului de cumparaturi: accesati butonul “goleste”, iar cosul da cumparaturi va fi golit de toate produsele
    c) selectarea altor produse din site-ul www.ecoflowromania.ro: accesati butonul “Continua cumparaturile” si veti fi redirectionat catre pagina produsului slectat initial, avand in “cosul de cumparaturi” din partea dreapta sus produsele selectate initial.
     d) finalizarea comenzii: accesati butonul “Lanseaza comanda”
– Pentru finalizarea comenzii aveti urmatoarele posibilitati:    
    a) daca deja sunteti inregistrat, atunci introduceti datele dvs de accesare a contului
    b) daca nu sunteti inregistrat atunci completati datele pentru deschiderea unui cont nou. In urmatorul pas vi sa va cere sa completati “date cumparator” (in cazul in care doriti factura pe persoana juridica sau firma, accesati butonul “adauga firma”, apoi “salveaza”, dupa ce ati completat datele de identificare ale persoanei fizice), apoi “adresa de livrare”, apoi “metoda de plata”, apoi “metoda de livrare”. Daca aveti de facut anumite observatii (ex: orar de livrare, etc) va rugam sa le introduceti in casuta “observatii”
    c) dupa ce ati urmat opitunile a) sau b) accesati butonul “Lanseaza comanda”

Aceste informatii sunt necesare pentru procesarea corecta si eficienta a comenzii plasate de catre dvs. Va rugam sa completati corect formularul si sa indicati persoanele catre care se face facturarea si livrarea. Adresa de e-mail are importanta extrema deoarece informatiile legate de comanda si produsele comandate vor fi transmise prin e-mail. O adresa de e-mail incorecta incetineste intregul proces de comanda. Mai mult de atat, Societatea nu va putea sa va contacteze si sa va informeze asupra starii comenzii dvs daca lipsesc sau sunt incorecte informatii precum adresa de e-mail sau numar de telefon.


VII. Garantie si service post-vanzare
Pentru orice detalii legate de garantie va rugam sa ne contactati pe adresa shop@shopecoflowromania.ro. Toate produsele sunt vandute sub garantia oferita de producator si au cel putin un an de zile garantie pentru defecte de fabricatie. Garanția nu acopera daunele produse prin transport, stocaj necorespunzator, ingrijire neadecvata, utilizare anormala, modificari neautorizate aduse produsului, stergerea seriei produsului (unde este cazul), distrugerea etichetelor cusute pe produs, excepție făcând produsele cu defecte de fabricație.. Toate articolele expediate pentru garantie trebuie sa fie curate si uscate. Cheltuielile de expediere catre SC Absolut Explorer  SRL vor fi suportate de catre Absolut Explorer SRL. Produsele vor fi insotite de o solicitare scrisa de garantie si o copie a facturii, bonului fiscal sau certificatului de garantie prin care au fost cumparate de la SC Absolut Explorer  SRL. Termenul de rezolvare al garantiilor este de 14 zile calendaristice conform Legii 449/2003 si O.G. 21/1992 din Romania. Daca produsul nu se poate repara sau inlocui cu acelasi produs, termenul de returnare al contravalorii produselor, daca clientul alege returnarea contravalorii, este de 14 de zile calendaristice conform Legii 449/2003. Prin prezentul paragraf nu se incalca drepturile de consumator.

Toate produsele achizitionate pe persoana juridica beneficiaza de 12 luni garantie.

VIII. Recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut
Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii sau alte tipuri de continut; trimite sugestii, idei, pune intrebari, propune articole sau, alte tipuri de materiale, atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu incalca dreptul la intimitate sau legea cu privire la protejarea proprietatii intelectuale; nu contine virusi informatici, comunicari comerciale, politice, care instiga la ura sau intoleranta pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuala, mesaje colective sau alte forme de spam. In vederea postarii de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut, nu puteti folosi adrese de e-mail sau identitati false. www.ecoflowromania.ro isi rezerva dreptul, dar nu are obligatia, de a elimina sau edita toate tipurile de continut postate de catre utilizatori si nu are obligatia de a revedea periodic acest continut. Odata cu postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe www.ecoflowromania.ro, transmiteti, in afara cazurilor in care Societatea indica altfel, drepturile de proprietate  intelectuala, in mod neexclusiv, perpetuu, irevocabil, asupra materialelor postate. Societatea are dreptul de a modifica, reproduce, transmite, adapta, publica, distribui materialele postate de catre utilizatori, prin orice mijloc de comunicare in masa, din orice tara. Prin postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe www.ecoflowromania.ro, cedati dreptul Societatii de a folosi numele dvs. in relatie cu materialele postate; garantati ca detineti sau controlati intr-o alta forma, dreptul de proprietate intelectuala asupra materialelor pe care le postati; ca materialele postate nu violeaza nici una dintre conditiile de postare ale recenziilor, comentariilor, comunicarilor si alte forme de continut din partea utilizatorilor, ale www.ecoflowromania.ro.  www.ecoflowromania.ro are dreptul, dar nu obligatia de a monitoriza, edita sau sterge, orice tip de continut sau activitati ale utilizatorilor pe Site. www.ecoflowromania.ro nu este responsabil si nu isi asuma responsabilitatea pentru nici unul dintre materialele postate de catre alte terte parti pe Site. www.ecoflowromania.ro are dreptul de a nu publica toate comentariile si 
articolele propuse de catre utilizatori.


IX. Forta Majora
www.ecoflowromania.ro, afiliatii sau/si in general furnizorii de produse sau servicii catre www.ecoflowromania.ro nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa www.ecoflowromania.ro. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare a echipamentului tehnic de la www.ecoflowromania.ro, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele www.ecoflowromania.ro, erorile de operare, precum si cazurile de forta majora stipulate de legislatia romana in vigoare.


X. Publicitatea
www.ecoflowromania.ro poate afisa, in paginile sale, reclame la produsele din oferta sa precum si la produse ori servicii apartinand tertilor. Prin utilizarea www.ecoflowromania.ro si prin acceptarea Termenilor si Conditiilor de utilizare ale acestuia si a Politicii de confidentialitate, va exprimati in mod direct acceptul de a fi destinatarul acestor comunicari cu caracter comercial.

XI. Reclamatii privind incalcarea legii referitoare la protejarea proprietatii intelectuale
www.ecoflowromania.ro respecta dreptul la proprietatea intelectuala a tertilor. Daca ati observat ca Site-ul contine informatii care incalca dreptul acestora la proprietate intelectuala, va rugam sa ne trimiteti o instiintare pe adresa de e-mail: absolutexplorer@gmail.com, sau sa ne contactati la numerele de telefon, sau la adresa de corespondenta, afisate la capitolul Despre noi din prezentul contract.


XII. Legislatia aplicabila
Serviciile oferite de Societate prin intermediul www.ecoflowromania.ro sunt guvernate de dispozitiile legilor romane, cu precadere de Legea 365/2002 privind comertul electronic, Ordonanta 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, HG 448/2005 si Directiva Europeana EC/96/2002, care reglementeaza regimul taxei pentru timbrul verde, aplicabil produselor electronice. Termenii si conditiile www.ecoflowromania.ro se supun legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei la sediul SC Absolut Explorer  SRL. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat anterior, litigiile dintre Parti se vor supune rezolvarii instantelor judecatoresti competente de pe raza municipiului Cluj Napoca.


XIII. Prezentarea ofertei
S.C. Absolut Explorer SRL isi rezerva dreptul de a opera oricand, orice modificari asupra preturilor si datelor tehnice prezente pe site-ul www.ecoflowromania.ro, fara o instiintare prealabila. Datele tehnice prezente pe site-ul www.ecoflowromania.ro au caracter informativ si nu reprezinta o obligatie contractuala. Fotografiile de pe site-ul www.ecoflowromania.ro au caracter informativ si pot exista diferente intre acestea si produs.


XIV. Returnarea produselor

Politica de retur

     Conform art. 7 alin. 1 din OG 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta si Legii nr. 51/2003, care aproba Ordonanta, “consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care cad in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor”. 

    In aceasta situatie, Clientul se obliga sa notifice SC Absolut Explorer SRL, privind intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa (e-mail / fax / etc). 
    
    Clientul se obliga ca inainte de expedierea returului sa trimita in comunicarea scrisa urmatoarele informatii:

  • Datele de identificare: nume, prenume, adresa de livrarea si numar de telefon;
  • Numarul comenzii;
  • Produsele care se vor returna;
  • Motivul returului
  • Modalitatea de stornare (fie se pot inlocui produsele returnate cu alte produse de o valoarea cel putin egala, fie se pot restitui banii in contul clientului prin virament bancar)

     Clientul este responsabil sa se asigure ca produsele se vor returna in maxim 14 zile lucratoare de la primirea coletului, in caz contrar SC Absolut Explorer SRL poate refuza coletul.

      In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost trimise Clientului, in ambalajul original, cu etichetele intacte si impreuna cu toate documentele care l-au insotit (factura, certificat de garantie etc.). Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi conditie ca la primire: fara defecte (cu exceptia viciilor ascunse si exceptand defectele deja semnalate de Client in corespondenta cu SC Absolut Explorer SRL). 

       Conform art. 10 lit. c din O.G. 130/2000 SC Absolut Explorer SRL isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada (perisabile) ori deteriora rapid, cum ar fi produse de lenjerie intima, ciorapi si produse consumabile. Produsele ce constituie un set trebuie returnate ca set. 

        Costul returului cade, conform legii, in sarcina Clientului. Pentru retururile efectuate in cursul celor 14 zile lucratoare, clientul primeste banii aferenti produselor returnate in interval de 30 de zile calendaristice de la receptionarea coletului in depozitul SC Absolut Explorer SRL.

        Toate comisioanele plății vor fi achitate de beneficiar și se deduc din suma ordonată. Astfel, suma care va fi returnată va fi micsorata cu:
– 1% + TVA in cazul platii cu cardul online
– Taxa de transport 50 lei la comenzile cu transport gratuit. Costul de transport al returului este suportat de către Client iar produsul trebuie asigurat la valoarea de achizitie a acestuia. 
– Comisionul de transfer bancar

        Pentru o mai rapida solutionare a cererilor clientilor, SC Absolut Explorer SRL accepta retururi exclusiv prin curier. Retururile se fac intotdeauna pe adresa: Bulevardul 21 Decembrie 1989, nr. 74, 400104, Cluj Napoca, Cluj si trebuie sa contina o copie a facturii.